Usi rapide – tipuri si beneficii

Usi rapide
Usile industriale rapide sunt acele usi care au un timp de deschidere si de inchidere foarte mic, chiar si de 1 metru/secunda. Aceste usi rapide sunt folosite cu scopul de a delimita spatii si incinte si sunt cunoscute pentru rezistanta lor la vant.

 

Usile rapide sunt confectionate din materiale flexibile, prevazute cu zone transparente, pentru a permite luminii sa patrunda in interiorul spatiilor. Este cunoscuta pentru faptul ca rezista cu brio impotriva vantului cu o viteza de pana la 100 km/ora, dar si impotriva prafului si a nisipului. De asemenea, permite utilizarea continua si rapida a golului usii.

 

Cum se deschide o usa rapida?

 

Usa rapida poate fi prevazuta cu un buton in partea laterala sau cu un snur fixat in fata usii. Usa se deschide fie prin apasarea butonului, fie prin tragerea snurului, fie prin intermediul unei telecomenzi. Toate modalitatile sunt la fel de simple si rapide. Inchiderea unei usi rapide se realizeaza manual.

 

Usile industriale rapide se impart in doua categorii: usi rapide cu impachetare si usi rapide cu roluire. Usile din prima categorie se deschid prin plierea prelatei in partea de sus a usii, fiind utilizate in spatii care necesita izolare termica. Usile rapide cu impachetare pot fi intretinute cu usurinta, avand o structura rezistenta si o constructie simpla.

 

Usile rapide cu roluire au deschidere prin roluirea prelatei pe un ax in partea de sus a usii. Cel mai des sunt intalnite in depozite, centre comerciale si hipermarketuri, in special in zonele cu trafic intens. Structura unei astfel de usi este realizata din otel galvanizat, iar prelata este confectionata de cele mai multe ori din PVC. Pentru ca lumina sa patrunda in incapere, sunt utilizate fasii transparente din PVC. Scopul acestor usi este acela de a proteja spatiile de temperaturi ridicate sau scazute, de praf, de umiditate si de zgomot.

 

Aceste usi rapide sunt ideale pentru zone cu trafic intens, fiind potrivite pentru orice tip de spatiu. Usile rapide sunt caracterizate de rapiditate, rezistenta la vant, etansare impotriva prafului si sunt foarte usor de intretinut.