Pereti despartitori

   Pereti despartitori au rolul de separare a incaperii, dar si de protectie contra incendiilor si zgomotelor. De asemenea, in anumite cazuri sunt destinati pentru a izola termic o incapere. Pot fi utilizati ca pereti pe casa scarilor, pereti despartitori intre locuinte (pereti perimetrali) sau pereti de compartimentare intre incaperi.

   Tipuri de pereti despartitori:

  • pereti despartitori din gips/gipscarton
  • pereti mobili despatitori din sticla
  • pereti amornici
  • pereti mobili semi-automati

   Camerele mari sau mansardele in general se imbunatatesc din punct de vedere energetic prin pereti despartitori. De exemplu, nu este necesar sa se atinga în toate camerele temperaturi la fel de mari la incalzire. Cu pereti despartitori montati ulterior suprafata de locuit poate fi împartita in zone cu temperatura mai inalta si zone cu temperatura mai joasa.
   Placile de gipscarton pot fi montate ca protectie fonica si termica. Instalaţiile pot fi ascunse in spatiul gol al peretilor, iar montajul uscat nu genereaza umezeala in locuinta.
   Sistemul peretilor mobili despartitori din sticla consta din panouri de sticla securizata si au aplicate la partea inferioara si cea superioara profile tip plinta/pazie. Astfel, acestea gliseaza impreuna de-a lungul unui sistem de rulare fixat la fata tavanului.
   Sistemele peretilor armonici sunt realizate din lemn, fiind alcatuite din benzi inguste de placi aglomerate fixate continuu prin balamele din PVC. Uno este varianta cu un singur rand de panouri, iar Duplo este sistemul cu doua randuri si include balamale interioare metalice de armare a panourilor, pentru a oferi o acustica imbunatatita si o mai mare stabilitate.
Catalog Pereti Despartitori