Avertizare la efractie

avertizare prin efractie sisteme

   Avertizare la efractie este un sistem proiectat pentru a preveni accesul neautorizat si tentativele de efractie in spatiul/perimetrul protejat. Acesta este in centrul masurilor de securitate, implementate atat de proprietari cat si de organizatii.

avertizare prin efractie sistem

   Un sistem de detectie efractie avertizeaza dispeceratul in cazul tentativelor de efractie , supravegheaza componentele sistemului pentru prevenirea tentativelor de sabotaj, permite armarea si dezarmarea individuala a unor zone protejate, interactioneaza cu sistemul de supraveghere video si control acces. Pornind cu elementele de detectie (detectori infrarosu, microunde, vibratii, geam spart etc.), continuand cu echipamentele de alarmare locala (sirene, flash-uri etc.) si terminand cu unitatile centrale de control si programare. Sistemele de alarma, detectie si avertizare efractie reprezinta varianta ideala de protectie.

   Componentele sistemului:

  • unitate centrală, care are rolul de a prelua informaţia de la dispozitivele de detecţie aflate în areal;
  • dispozitive de detecţie (detectoare de mişcare în infraroşu, cu microunde, combinaţii – infraroşu şi microunde, diferite tipuri de bariere cu infraroşu şi microunde, detectoare cu ultrasunete, diferite tipuri de contacte magnetice, detectoare de geam spart, de şoc, seismici, etc);
  • avertizare prin efractie circuit

  • dispozitivele de semnalizare optică şi acustică (diferite tipuri de sirene cu sau fară avertizare optică, de interior sau exterior);
  • dispozitiv de transmisie a alarmei la distanţă (comunicator digital care poate fi încorporat în unitatea centrală, sau poate fi separat) şi alertarea echipelor de  intervenţie.