Usi rapide: caracteristici si avantaje

usi-rapide

   Usi rapide sunt acele usi care, dupa cum va puteti da seama din nume, se inchid si se deschid foarte repede. Aceste usi rapide sunt ideale pentru zone cu trafic aglomerat si sunt potrivite atat pentru exterior, cat si pentru interior. Dar care sunt avantajele acestor usi, pe langa rapiditatea cu care se manevreaza?

   Usi rapide au doua roluri importante si anume:

  • delimitarea spatiilor;
  • izolarea termica si fonica a zonelor industriale.

 

   O usa rapida are o viteza de aproximativ 1 metru/secunda, deci este foarte utila cand vine vorba de spatii de depozitare sau de hale de productie. Dar pe langa viteza, aceste usi rapide sunt si foarte rezistente la intemperii. Datorita masivitatii lor si materialelor din care sunt construite, usile rapide rezista impotriva unui vant care are o viteza de pana la 100 km/ora.

   O usa rapida se deschide foarte usor, cu un minim de efort. Pe de o parte, puteti utiliza o telecomanda sau puteti apasa un buton aflat in partea laterala a usii. De cealalta parte, usile rapide se pot manevra prin tragerea unui snur amplasat in fata usii cu cativa centimetri. Un alt avantaj al unei usi rapide este intretinerea redusa, datorata materialelor din care sunt confectionate usile.

   Usi rapide se impart in doua categorii:

 

   Din prima categorie fac parte acele usi care se deschid prin plierea prelatei in partea de sus a usii. Aceasta este alcatuita din doua cadre verticale, care duc la formarea unei glisiere si a unei traverse in forma de U. Cel mai mare beneficiu pe care vi-l ofera achizitionarea unei usi rapide cu impachetare este siguranta. Pe langa butonul de urgenta si ghidajele de cauciuc anti-uzura, care ajuta la buna alunecare a usii, tot sistemul este tratat impotriva coroziunii.

   Usi rapide cu roluire sunt cel mai des intalnite in centre comerciale, magazine, depozite si se deschid prin roluirea prelatei pe un ax in partea de sus a usii. Rezistenta este punctul lor forte, fiind construite din otel galvanizat sau zincat. Aceste usi rapide sunt ideale pentru locuri cu trafic intens de persoane sau trafic intens de utilaje si sunt solutia ideala daca vreti sa va apere de praf, umiditate, temperaturi scazute sau ridicate, zgomot.

   Oricare dintre usile mentionate mai sus poate avea un design diferit. Spre exemplu, puteti alege o usa rapida cu zone transparente, pentru a beneficia de o vizibilitate mai buna si pentru a permite luminii sa patrunda in interiorul spatiului.

   Asadar, daca va doriti o usa rapida care sa va protejeze spatiile de frig, caldura foarte mare, noxe si sa puteti circula rapida, nu mai stati pe ganduri. Veti beneficia de multe avantaje, precum rezistenta la vant si praf, rapiditate si intretinere usoara.