Costul unei usi industriale

Usile industriale se pot crea avand in minte nu numai mecanismul de actionare (electric sau manual), nu numai modalitatea de deschidere/inchidere, ci si utilizatorul. Acestea trebuie sa asigure cea mai buna protectie contra hotilor, dar si a zgomotelor din exterior, a frigului si a vantului.

O usa industriala destinata unei companii trebuie sa tina cont de anumiti factori:
– dimensiunea usii industriale
– timpul in care este necesara usa (daca persoanele fizice pot astepta una-doua saptamani pentru ca usa lor sa fie gata, companiile au nevoie ca totul sa se desfasoare dupa un program fix si in general foarte scurt; ei bine, daca o companie are nevoie de o usa in fix 3 zile, va trebui sa plateasca un pret mai mare decat daca ar astepta perioada normala, care poate fi si de 2 saptamani);
– cat de greu este sa fie instalata o usa (in cazul unor anumite companii, sediile lor sunt in unele dintre cele mai variate locatii, unde este greu sa intri cu o bicicleta, ce sa mai vorbim de o usa mare industriala; in acest caz, pretul usii creste deoarece instalarea necesita un efort mai mare).

Usile industriale destinate companiilor trebuie sa reziste la un numar mare de actionari intr-o zi, mai ales daca usa gazduieste 5 sau 10 masini. O usa care va rezista la un efort sustinut va fi mai scumpa decat una care va fi actionata doar de 2 ori pe zi. In aceste cazuri, este imperativ ca usile sa functioneze bine si sa nu cedeze dupa doar cateva sute de actionari.

Pretul unei usi industriale pentru o companie depinde si de pachetul din care face parte. De exemplu, o usa industriala se poate vinde impreuna cu anumite servicii, care vor fi oferite pe parcursul vietii usii de garaj. Intre aceste servicii se poate include verificarea periodica a balamalelor usii, a arcurilor de extensie sau de torsiune, a motorului etc.