Usa de garaj sectionala Optima

   Usa de garaj sectionala Optima este pentru cei care isi doresc o usa de garaj de calitate, cu design atragator si cu utilizare indelungata.
   La fiecare casa, indifferent de numarul de etaje si dimensiunile acesteia, usa de garaj influenteaza gradul de izolare termica si estetica cladirii. Alegand usa de garaj Optima, gradul de izolare va fi unul superior, impiedicand temperatura de afara sa influenteze ambientul, iar aspectul casei va fi imbunatatit.

Toate usile de garaj Optima intrunesc aceste conditii, ceea ce le face alegerea excelenta pentru casa Dvs. Usile sunt disponibile intr-o gama surprinzator de bogata de texturi, culori si modele. Va puteti personaliza intrarea in garaj, pentru a se potrivi cu aspectul exterior al casei.
   Cunoscand exigentele clientilor proprietari de garaje, stim ca economia de spatiu este una foarte apreciata. Usa nu trebuie sa blocheze strada din fata garajului (atunci cand exista) sau sa se loveasca de obiecte din interiorul garajului. Usile sectionale Optima sunt ideale pentru a salva spatiul pretios la manevrarea lor. Usa sectionala este recunoscuta prin mecanismul de deschidere cu ajutorul telecomenzii si miscarea uniforma, verticala, paralela cu tavanul, cu ajutorul lantului si sinei.

Calitati principale marca Optima:

 • Modernitate si design atragator: aveti posibilitatea de a alege designul si culoarea usii, toate fiind marci ale bunului gust in materie de fatade pentru zone rezidentiale.
 • Fiabilitatea mecanismului: rezistenta la numeroase cicluri de ridicare-coborare: usile Optima sunt usi automatizate ale caror motoare functioneaza la parametri excelenti, fara interventii si revizii. La 25 000 cicluri de functionare (peste 20 de ani de folosinta), garajul protejat de usa Optima va fi cel mai castigat.
 • Utilizare inteligenta: Sistemele de control se pot interconecta, iar o singura telecomanda poate controla usa de garaj Optima precum si alte automatizari de pe proprietate (cum ar fi poarta curtii).
Motor usa optima
usa garaj optima
usa optima
Usa sectionala optima

Elementele automatizarii pentru usa sectionala Optima

Sistemul de culisare a usii de garaj sectionale Optima functioneaza pe baza arcurilor de torsiune. Usile sunt realizate la comanda, dupa dimensiunea deschiderii garajului.
   Cele 2 tipuri de sisteme de culisare sunt:

Sistem Optima LHF – arcurile de torsiune se monteaza in fata usii, pe grinda

Caracteristici:

 • Garantarea echilibrului in orice pozitie s-ar afla usa;
 • Instalare rapida si consum redus de materiale la instalare.
Usa LHF
Usa LHF schita

Sistem Optima LHR – arcurile se monteaza in spatele usii, pe sina

Caracteristici:

 • Arcurile garanteaza echilibrarea in orice pozitie a usii;
 • Avantajul instalarii in spatii cu grinda scunda. La usile manuale este necesar un spatiu de doar 110 mm
Usa LHR
Usa LHR
   La ambele sisteme, garantia arcurilor de torsiune este 10 ani si pot fi utilizate intensiv (25 000 cicluri de functionare).

Structura usa sectionala Optima

Usa sectionala Optima este formata din panouri suprapuse, a caror dispunere este prezentata in figura.
Stratul de spuma poliuretanica are un rol esential in izolarea termica a usii de garaj Optima. Grosimea acestuia este de 40 mm. In plus, datorita chederelor cu grosime dubla (garnituri de cauciuc), incinta garajului este protejata de temperatura de afara, fie ca este foarte cald, foarte frig, ploaie, furtuna etc.
Panourile din otel sunt rezistente la coroziune, fiind protejate si de un strat de zinc.
O alta caracteristica a usii Optima este calitatea superioara la vopseaua de exterior (poliesterica), aplicata in strat uniform, intr-o gama variata de nuante.

Izolare termica Optima

   Exista peste 40 de culori diferite care imita lemnul si culori din gama RAL, precum si 4 modele de panouri: RIB, midRIB, flush si casetat.

Model RIB

USA RIB

Model MidRIB

Usa MIDRIB

Model Flush

Usa Flush

Model Casetat

Usa Casetat

Culori disponibile

Culori usa benefit

Dimensiuni standard la montare

Dimensiuni la montare
Dimensiuni usa Optima

Usi si ferestre

   Exista posibilitatea la usa de garaj Optima de decupare a unei usi pietonale. Astfel, accesul in interiorul garajului se va realiza mult mai usor, fara ridicarea intregii usi.

 • Usa pietonala este echipata cu un amortizor in partea superioara si poate fi inchisa usor si sigur;
 • Usa pietonala se incadreaza perfect in designul garajului cu usa sectionala Optima;
 • Rama si manerele usii sunt fabricate din aluminiu eloxat estetic, inoxidabil;
 • O usa este prevazuta cu amortizoare montate in partea superioara, ce asigura o inchidere armonioasa, evitand distrugerea.
usa pietonala
usa acces cladire

Ferestre

De asemenea, pot fi decupate in usa de garaj ferestre de diferite forme si dimensiuni: rotunde, dreptunghiulare sau panou vitrat.

Ferestre dreptunghiulare 610 x 140 mm

ferestre dreptunghiulare

Panou vitrat (aluminiu)

ferestre panou vitrat

Ferestre dreptunghiulare 640 x 340 mm

ferestre vitrate dreptunghiulare

Ferestre rotunde, ø330 mm

ferestre rotunde

Ferestre grila

ferestre grila panou casetat

Ferestre SUN

ferestre sun panou casetat

Accesorii usi sectionale Optima

maner yala blocare
yala deblocare
maner bolt
maner simplu
buton perete
fotocelule-set
sistem suplimentar blocare

Modalitate de actionare

 • Motorul usii Optima are o fiabiitate inalta, fiind posibila deschiderea de urgenta (la caderea de curent), astfel usa se poate deschide si manual.
 • Lantul nu necesita ungere si intretinere.

   Unitatea de control include un receptor radio (cu frecventa de 868.8 MHz si 112 sloturi de memorie), lampa pentru iluminat, sistem de detectare automata a obstacolelor (cu schimbarea cursei atunci cand intalneste un obstacol) si tehnologie de reglare automata a fortei Dynamic Power System. Tehnologia Dynamic Power System ajuta la calcularea automata a fortei necesara pentru actionarea usii. Posibilitate de reglare a vitezei, pentru functionarea usii in conditii maxime de siguranta.

Automatizare usa optima