Usa de garaj sectionala Hormann

   Usa de garaj sectionala Hormann este o usa automatizata cu functionare ecologica. Usile Hormann sunt fabricate in Germania, conform sistemului de Management al Calitatii DIN ISO 9001 si a Normei Europene 13241-1.
Acest tip de usa este caracterizat prin economie remarcabila de spatiu atat in interiorul cat si in afara garajului. Exista posibilitatea de a monta o usa sectionala Hormann in orice tip de garaj, indiferent de dimensiunile acestuia, oferind etansare totala si izolare termica.
   Spre deosebire de modele mai vechi de usi de garaj, usile sectionale Hormann au o deschidere suficient de mare incat sa permita chiar si vehiculelor de teren sa treaca, fara a risca atingerea tablei.
Prin achizitionarea unei usi Hormann, utilizatorul are parte de montaj lipsit de complicatii, toate materialele necesare fiind livrate la pachet. In cazul unui montaj mai dificil, Hormann furnizeaza un sistem special de ancorare, universal, pentru prinderea tocului usii. Este vorba de situatiile in care peretii sunt denivelati – iar atunci constructia se va adapta pe aceste denivelari, netezindu-le.
Sina de culisare a usii Hormann sectionale se poate prinde in suruburi, direct pe tavan.
Usile de garaj sectionale de la Hormann sunt testate in conditii de lunga durata, astfel producatorii garanteaza calitatea: sunt 10 ani de garantie pentru toate tipurile de usi, sistemele de actionare avand 5 ani garantie.
usa garaj hormann
Usa garaj Hormann
Usa de garaj sectionala Hormann
Usa de garaj Hormann

Asortarea tocului cu blatul usii

Exista un panou de mascare cu aspect identic cu cel al usii sectionale, care contribuie la aspectul uniform. De asemenea, exista profiluri optionale pentru acoperirea ramelor, de aceeasi textura si culoare cu decorul usii.
Tocurile laterale sunt disponibile în două variante de lăţime, ceea ce permite adaptarea la diferite situaţii de montaj. Profilul de acoperire cu lăţime de 55 mm se foloseste la montarea în spatele deschiderii din zidărie, cu spaţiu lateral mic (sub 90 mm). Profilul de acoperire cu lăţime de 90 mm este folosit la montarea în deschiderea din zidărie, avand fixare pe perete.
tocuri asortate

Un aspect unic – distanta intre striatii

Usile de garaj sectionale Hormann au distante uniforme intre striatii (la modelele cu striatii) si intre casete (la modele casetate), iar forma acestora contribuie la un aspect mult mai placut decat in cazul unei distribuiri neuniforme a distantelor.
distante striatii

Varietatea texturilor Decograin

Avantajele texturii Decograin:Textura Decograin imprimata de plastic imita la perfectie caracterul lemnului. Modelul Decograin are rezistenta UV iar aspectul deosebit isi pastreaza rezistenta in timp.
Decograin

Decupaje la comanda

Usile de garaj sectionale Hormann pot fi decupate la comanda pentru o serie de forme de deschideri: dreptunghiulare, cu bolta sau in forma de cerc, astfel se adapteaza fiecarei zone case. Garniturile de etansare sunt dispuse pe toate cele patru laturi ale usilor si protejeaza incinta de vant, ploaie sau zapada. Exista un strat de cauciuc voluminous pe pardoseala, care are rol important in etansarea optima.
Usa arc sectionala

Protectie si confort marca Hormann

Usa de garaj Hormann are o rezistenta unica impotriva umezelii venite de afara, datorita aparatoarei de toc, care inveleste complet tocul in locurile expuse la coroziune. Talpa montantului (de 4 cm inaltime) este rigida si rezistenta, asigura o protectie suplimentara si durabila, precum si un aspect placut al usii.
La garajele integrate in corpul cladirii (casa sau vila de locuit) izolarea termica este mai mult decat necesara. De aceea exista profile din material plastic ThermoFrame ce sporesc izolarea cu pana la 15% si asigura o izolare perfecta a tocului de zidarie.

Protectie cu talpa montant

talpa montant

Profile din material plastic

ThermoFrame

Usa pietonala

Usa sectionala Hormann permite un acces mai usor al persoanelor in garaj, chiar si fara masina, prin decuparea unei usi pietonale care este integrata in cea mare. Usa are prag de inox de 10 mm in centru si 5 mm pe margini, reducand astfel riscul impiedicarii. Rama usii este fabricata din aluminiu eloxat, intr-o culoare standard, dar poate fi vopsita la comanda in nuanta usii. Elementul superior este prevazut cu garnitura de etansare.

Siguranta, o prioritate a produselor Hormann

Usile sectionale cu deschidere automata contin dispozitive pentru siguranta, care le blocheaza. Setul de securizare a usii are o functionare mecanica si este util si in cazul lipsei curentului electric.

Sistemul de comanda radio BiSecur

   Sistemul radio bidirectional BiSecur este deosebit de sigur si folosit in o serie de sisteme de actionare la usi de garj si porti Hormann. Reprezinta o tehnologie avansata, sporind siguranta utilizarii usilor automatizate. Cu ajutorul acestui sistem, usa nu mai trebuie verificata atunci cand afara sunt conditii meteo dificile. La interogarea pozitiei usii, led-ul de pe telecomanda va indica starea acesteia (inchisa sau deschisa) si printr-o simpla apasare de buton, se va inchide.
Telecomanda cu codificare BiSecur inclusa in setul automatizarii nu poate fi copiata, astfel puteti avea certitudinea ca nici o persoana straina nu va patrunde in garaj.
NOU! Aplicatie pentru smartphone – BiSecur Gateway: acum exista posibilitatea de a comanda sistemul de actionare al usii de garaj Hormann cu ajutorul tabletei sau smartphone-ului.
bisecur

Tipuri de usi Hormann

LPU: usa sectionala din otel cu perete dublu

Usa LPU cu rupere au ca avantaj un grad inalt de izolare, avand grosimea de 42 mm. Se caracterizeaza prin miscare silentioasa si stabilitate la ridicare/ coborare.

Modele disponibile de usa LPU

Usa-LPU

LTE: usa din otel sectionala cu un perete

Usa LTE este potrivita pentru garajele care nu au nevoie de izolare termica suplimentara.

Model usa LTE

Usa LTE

LTH: Usa sectionala fabricata din lemn masiv

Usile LTH sunt fabricate din lemn masiv si sunt foarte usor de incadrat la casele din lemn sau cu elemente de decor ale fatadei, din lemn. Lemnul usii sectionale Hormann LTH este tratat anti-daunatori, impotriva putrezirii si cu un lac special care-i pastreaza aspectul viu.

Modele usa LTH

Usa LTH

Modele de usi sectionale – varianta otel + molid

Striatii tip L

Striatii L

Striatii tip M

Striatii-M

Striatii tip S

Striatii S

Model casetat

Casete

Striatii L molid
Striatii M molid
Striatii S molid
Casete molid

Elemente de design pentru usile sectionale Hormann

Model vitrare
Model Ral 9016
Model oglindit
Model-458
Model vitrare
Model 469
Model ral 9016
Model Ral Vitrare

Sisteme de siguranta pentru usile de garaj sectionale

Toate sistemele de siguranta ale usilor de garaj sectionale prezentate in aceasta rubrica sunt patentate de Hormann.

  • Sistem arc in arc: usile de garaj Hormann au arcuri duble de tractiune, precum si cabluri duble din otel, care asigura blatul usii impotriva prabusirii. Arcurile rupte nu se pot desprinde accidentala. La usile cu latimea de 3000 mm si inaltimea de 2625 m exista dotare standard cu arcuri de tractiune.
  • Arc de torsiune: La usile sectionale Hormann, arcurile de torsiune sunt montate pe ambele laturi si previn orice rupere accidentala. Arcul de torsiune opreste pe loc usa din cadere, la o eventuala rupere.
  • Ghidaj securizat in sinele de ghidare de siguranta: Tehnica anti-deraiere, cu role reglabile si suporturi stabile.
  • Protectie la interior si exterior impotriva prinderii degetelor: Nu exista locuri cu pericol de strivire a degetelor intre sectiunile usii, nici la balamalele acesteia.
  • Protectie impotriva introducerii degetelor prin tocurile laterale: tocul este complet inchis, pe toata inaltimea usii si nu se poate introduce mana intre blat si perete.

Arc in arc

arc in arc

Arc de torsiune

arc de torsiune

Ghidaj securizat

ghidaj securizat

Sistem impotriva prinderii degetelor

sistem impotriva prinderii degetelor

Protectie tocuri laterale

protectie tocuri laterale