Usa de garaj rulou RollMatic

   Usa de garaj rulou RollMatic de la Hormann este o usa cu deschidere verticala, recunoscuta prin economia de spatiu pe care o determina in interiorul garajului. Constructia acestui tip de usa permite ca locul de parcare din garaj destinat autovehiculului sa fie mai mare, cat si spatiul pana la plafon, care nu este ocupat ca la celelalte tipuri de usi de garaj, cu intregul sistem de automatizare.
   Usa-rulou de exterior este oferita la set cu un sistem de actionare adaptat. Masca de protectie a axului pentru infasurare se afla in jurul sistemului de actionare.
   Achizitionand aceasta usa, veti beneficia de o automatizare foarte usor de folosit: sistemul de actionare se intretine usor iar cursa usii (precum si demararea si oprirea) se desfasoara lin, fara zgomote nedorite. Arcurile de compensare si sistemul automat de deconectare la suprasarcina determina o utilizare sigura a usii si lipsa aparitiei situatiilor neprevazute.
Siguranta sistemului este sporita si de dotarea cu arc de tractiune si cablu de tractiune pentru deblocare in caz de urgenta.
   Usile rulou pot fi montate chiar si pe un teren denivelat sau inclinat. La montare, usa este echipata cu profil inclinat din aluminiu, care compenseaza denivelarile pe latimea usii, pana la 300 mm.

Montare usoara

   Operatiunea de montare la usile rulou Hormann RollMatic este facila si rapida. Sinele laterale, consola buiandrugului si sistemul de actionare sunt insurubate in peretii garajului si in buiandrug. Cortina se trage usor pentru axul de infasurare, cu ajutorul curelelor si a sistemului de actionare, dupa care este fixata.

Usa rulou de interior – montare in spatele golului de zidarie, vedere din interior

Montare interior width=

Usa rulou de interior – montare in golul de zidarie, vedere din interior

Montare interior

Usa rulou de exterior – montare in fata golului din zidarie, vedere din exterior

Montare-ext

Explicatii dimensiuni:

 • LB – Latime utila = dimensiune de comanda
 • LH – Inaltime utila = dimensiune de comanda
 • LD – Inaltime utila de trecere
 • EBT – Adancimea de patrundere in interior
 • SBD – Inaltimea de constructie necesara

Pazie suplimentara buiandrug

Daca buiandrugul este vizibil, pazia suplimentara are rol in stabilizarea panourior de mascare superioare, la montarea în deschidere. Pazia formeaza o inchidere armonioasa, fara fisurile inestetice, care mai apar la montaj. Pazia suplimentara e disponibila in culoarea usii sau textura tip Decograin.

pazie

Profil inclinat

Profilul inclidat de inchidere la pardoseală este fabricat din aluminiu si are rol in compensarea denivelarilor pe latimea usii (pana la 300 mm). Acest profil se monteaza usor, prin insurubarea pe cortina coborata. Profilul se livrează in culoarea negru inchis standard iar la cerere se poate livra in culoarea corespunzatoare usii.

profil inclinat

Simplitatea sistemului de functionare

 • Atat sistemul de actionare cat si tabloul de control (echipat cu buton si sistem de iluminare) sunt reglate si testate, functionand ca un tot unitar.
 • Exista functii de pornire si oprire la lina ale sistemului de actionare.
 • Carcasa sistemului de actionare este accesibila, usurand intretinerea acesteia.
sistem de actionare

Profiluri usa rulou

 • Profiluri din aluminiu cu suprafata neteda: aceste profiluri au un aspect surprinzator de elegant. Latura exterioara si cea interioara a usii sunt vopsite cu o vopsea de calitate superioara.
 • Spuma poliuretanica se regaseste in spatiul gol din interiorul profilului si asigura silentiozitatea usii.
profiluri usa rollmatic
 • Deblocarea de urgenta a usii: dupa deblocare, usa se impinge usor pentru a o deschide, fara efort fizic.
 • Sistem de decuplare automata: la intalnirea unui obstacol, usa este oprita pe loc. Nu este necesar un sistem suplimentar de siguranta a cantului inferior.

Rollmatic – alegerea pentru case elegante

   Usa rulou RollMatic se potriveste fiecarei constuctii in parte, datorita posibilitatii de a o personaliza cu o serie de culori. Exista 11 culori la alegere, la acelasi pret, precum si cate 2 texturi tip Decograin si Decopaint pentru fiecare culoare.
culori usa rulou

texturi usa rulou

Elemente de decor pentru usa cu rulou Hormann RollMatic

   Texturile Decograin sunt de doua tipuri: Golden Oak si Rosewood. Aspectul de lemn este foarte realist si are un strat de protectie UV, precum si protectie la actiunea frecarii.
   Tocul si Cortina usii se livreaza in acelasi tip de textura, asigurand aspectul uniform al usii de garaj. Sinele de ghidare, fascia si masca de protectie pentru axul de infasurare sunt vopsite in maro.
   Nota: texturile Decograin nu sunt disponibile la usile montate pe exterior.
   Texturi Decopaint – profilele usii rulou sunt lacuite la interior si exterior, imitand foarte bine aspectul lemnului. La fel ca la Decograin, se regasesc in 2 variante: Golden Oak si Rosewood, iar tocul, sinele de ghidare, masca axului si panourile de mascare sunt vopsite in camp electrostatic, in culoarea lemnului.

profil decograin
profil decopaint

Elemente de design la usa rulou RollMatic

 • Elemente vitrate: permit luminii sa patrunda mai usor in garaj. Geamurile din material plastic la usi rulou RollMatic sunt dispuse pe latimea profilului usii rulou. Numarul de elemente e ales in functie de latimea usii, fiind posibile maxim 10 profiluri vitrate.
 • Grile de ventilatie: Ventilatia corespunzatoare previne aparitia igrasiei in garaj si imbunatateste calitatea aerului. Grilele de ventilatie pentru usa RollMatic sunt fabricate din material plastic si dispuse pe toata latimea profilului. Sunt maxim 10 profiluri de ventilatie.
elemente design

Usa rulou exterioara

Usa rulou exterioara
   La garajele cu inaltime mica a buiandrugului sau cu deschidere mai mica in lateral, usa RollMatic poate fi montata in fata deschiderii garajului. Usile-rulou pentru exterior sunt oferite la set cu un sistem de actionare adaptat garajului.
   Sistemul de actionare la aceasta usa poate fi instalat fie in partea dreapta, fie in stanga usii-rulou de exterior. Masca de protectie a axului de infasurare este cu 100 mm mai larga. Astfel, axul este protejat de conditii meteo defavorabile.
   Cablul de actionare manuala este folosit la deblocarea sistemului. La o pana de curent, usa poate fi deschisa din interior.

Actionare manuala

   Usile rulou Rollmatic de la Hormann au posibilitate de actionare cu ajutorul unui maner sau lant de tractiune. Usa rulou care e actionata manual se blocheaza cu ajutorul manerului sau a incuietorii. Din acest motiv exista bolturi metalice solide in stanga si dreapta tocului usii.

actionare maner
actionare lant

Usa alaturata asortata

   Langa usa rulou RollMatic poate fi instalata o usa cu rol practic, care permite accesul mai usor la intrarea in garaj. Usile alaturate sunt perfect asortate usii rulou. Ele se livreaza cu toc de colt si rama.
Usa alaturata

Sisteme de siguranta:

1.Tehnica arcului de tractiune

   Usile RollMatic au arcuri de tractiune duble si cabluri din otel duble (sistem arc in arc). Acest sistem previne prabusirea usii, indifferent de pozitia in care se gaseste. Nu exista sanse ca arcurile rupte accidental sa fie proiectate in mod necontrolat intr-o directie sau alta.
arc in arc

2.Protejarea axului de infasurare

   Axul de infasurare este echipat cu masca de protectie, care impiedica prinderea degetelor sau a mainilor in rulou. De asemenea, Cortina este protejata de murdarire sau deteriorare, atunci cand usa e deschisa.
ax infasurare

3.Set mecanic de securizare integrat

   Sleturile sunt amplasate direct pe axul de infasurare, iar cuplarea cu sistemul de actionare asigura ca usa nu poate fi fortata din exterior. Astfel, intrarea prin efractie este aproape imposibila, dar ramane accesibila deschiderea manuala in caz de urgenta.
set securizare

4.Inele de distantiere rezistente la frictiune

   Aceste inele fabricate din material plastic reduc frecarea la infasurare si derulare, iar suprafata cortinei ramane neatinsa de zgarieturi un timp indelungat. Datorita reducerii frictiunii, sunt evitate si sunetele suparatoare.
inele distantiere

5.Ancora de furtuna

   In ciuda aparentei fragile, usa de garaj rulou rezista la vanturi puternice, chiar si la furtuni. Ancorele de furtuna sunt o dotare standard, fiind montate la capetele profilurilor.
ancora furtuna

Sistem de comanda radio BiSecur

   Sistemul radio bidirectional BiSecur este deosebit de sigur si folosit in o serie de sisteme de actionare la usi de garaj si porti Hormann. Bisecur pentru usile Hormann reprezinta o tehnologie avansata, sporind siguranta automatizarilor. Cu ajutorul acestui sistem, usa nu mai trebuie verificata atunci cand afara sunt conditii meteo dificile. La interogarea pozitiei usii, led-ul de pe telecomanda va indica starea acesteia (inchisa sau deschisa) si printr-o simpla apasare de buton, se va inchide daca este cazul.
   Telecomanda cu codificare BiSecur inclusa in setul automatizarii are cod care nu poate fi copiat, astfel utilizatorul capata certitudinea ca nicio persoana straina nu va patrunde prin efractie in garaj.
Telecomanda Hormann Bisecur