Rampa de egalizare Hormann

   Rampa de egalizare Hormann face legatura dintre rampa si camion, compensand diferenta de inaltime dintre rampa si platforma camionului. In functie de necesitati, ea poate fi rebatabila sau telescopica. Acest model de rampa este stationara, fiind un element indispensabil in logistica de transporturi deoarece face incarcarea si descarcarea foarte rapida.
   Aceste rampe de egalizare marca Hormann sunt construite din otel rezistent si compenseaza chiar si sarcinile inegale. La achizitionarea unei rampe de acest fel, trebuie sa tineti cont de faptul ca lungimea acesteia depinde de 3 factori: inaltimea platformei camionului, inaltimea rampei si unghiul suplimentar de inclinare admis la mijloacele de tarnsbordare utilizate. Cu cat rampa este mai lunga, cu atat unghiul de incarcare este mai mic.
   Acest model de rampa de egalizare au incorporat sistelmul DOBO prin care autocamioanele pot andoca la rampa chiar daca aceasta este inchisa.

Caracteristici:

   Sarcina nominala/forta de sustinere: Valoarea standard este de 60 kN (la rampa HLS-2 sarcina poate atinge 180 kN).
   Suprafete: Rampele de egalizare Hormann sunt sablate cu nisip sau grunduite si acoperite cu la PUR bicomponent. La cerere, se poate obtine si complet zincat.
   Culori: culorile standard sunt albastru ultramarine si negru, insa pot fi folosite si toate celelalte culori RAL.
   Modele de cadru:

Model cu rama F

Model cu rama F are o rama autoportanta, inchisa lateral, si profil cornier pe lateral si la spate.
Model rama F

Model cu rama FR

Model cu rama FR are aceleasi caracteristici ca modelul F plus profile de pozitionare amplasate lateral.
Model rama FR

Model cu rama B

Model rama B are rama autoportanta, inchisa pe 3 laturi, profil de cornier pe margine si ancore pe lateral si in spate.
Model rama cutie B

Model ingropat P

Model ingropat P este deschis pe 3 laturi. Are profile de cornier montate pe partea din spate a ramei.
Model ingropat P

Modele de rampa de egalizare Hormann

1.HLS-2 rampa de egalizare cu clapa rabatabila

   HLS-2 rampa de egalizare cu clapa rabatabila este o rampa de egalizare Hormann potrivita in majoritatea situatiilor, chiar si pentru marfuri foarte grele.Rampa HLS-2 este caracterizata de articulatii supradimensionate si are o sarcina nominala ce poate ajunge la 180 kN. Banda de sarnier aer 150 mm, are constructive ortotropa si eleste confectionata ca si element pliant din otel superior.
Are o clapa rabatabila de 405 mm si este confectionata din otel. Tot din otel este confectionata si platforma, care are 6/8 mm grosime standard. La cerere, poate fi echipat cu platforma cu grosime de 8/10 mm si element pliant al rampei de egalizare.

Rampa-de-incarcare-rabatabila-HLS2
Rampa de incarcare HLS2
Banda de sarnier HLS2
Articulatie-HLS2

2.HTL-2 rampa de egalizare cu clapa telescopica

   HTL-2 rampa de egalizare cu clapa telescopic este o rampa de egalizare Hormann care are extensie de 500 mm sau 1000mm ce ofera posibilitatea de exploatare la maxim a suprafetei de incarcare. Aceste rampe sunt alegerea corecta si pentru descarcarile laterale.Extensia acestui tip de rampa poate fi comandata separat, inainte si inapoi, printr-un singur impuls si pot fi montate si in spatele usii, pentru o izolare termica mai buna.
Rampele HTL-2 sunt dotate standard cu o masca frontala neagra, foarte flexibila.Platforma este confectionata dintr-o singura bucata de table striata cu grosimea de 8/10 mm (pana la 2×3 m). Clapa este si ea confectionata dintr- singura bucata si are grosimea de 12/14 mm.

Rampa-de-incarcare-rabatabila-HTL-2
Clapa-HTL-2

Dimensiuni si compensari de nivel pentru rampe de Hormann de egalizare

   Valorile premise sunt pana al 12,5%. Pot fi livrate podeste si module de etansare pentru toate dimensiunile, iar latimile comandate.

Dimensiuni-si-compensari-de-nivel

3.Rampa de egalizare KBS

   Rampa Hormann KBS este confectionata din aluminiu, fiind rezistenta la coroziune, si este utilizata la diferente mici si mijlocii de catre o singura persoana. La coborare de declanseaza cu piciorul o siguranta care se reblocheaza automat la ridicare. Acest tip de rampe se poate deplasa si lateral pe un profil de ghidare.

Rampa-de-incarcare-rabatabila-KBS

4.Rampa de egalizare SKB

   Rampa de egalizare SKB este echipata cu un tren de rulare pe rulmenti pentru o deplasare cat mai facila. Sina de ghidaj este din otel. Acest model de rampa de egalizare este securizat impotriva caderii de blocare actionata de picior si poate fi actionata de o singura persoana datorita unui arc ajutator.

Rampa-de-incarcare-rabatabila-SKB

6.Rampa de egalizare FB

   Rampa de egalizare FB prezinta arcuri mecanice, iar platforma sa, stationara sau deplasabila, poate fi confectionata din otel zincat sau aluminiu. Profilul inferior are un efect de autocuratare si un sistem de arcuri ce nu necesita intretinere.

Rampa de incarcare rabatabila FB

6.Rampa de egalizare HTLP-2

   Rampa de egalizare HTLP-2 de la Hormann cu conectare paralela la camion. Se conecteaza pe prima parte a puntii, vehiculul cu marfa deplasandu-se mereu orizontal spre camion. Astfel, puteti incarca pe un stivuitor marfuri inalte si puteti ajunge cu usurinta cu bratele stivuitorului sub prima paleta.

Rampa de incarcare rabatabila HTLP

7.Rampa de egalizare HTLV-2

   Rampa de egalizare HTLV-2 de la Hormann are extensie din 3 parti si sunt utilizate pentru camioane si vehicule mai mici. Lungimea acestei rampe este de 2000 mm, dar se poate scoate extensia de 500 mm. In reglarea pentru transportor mic cu o sarcina de 20 kN, greutatea este compensate de un sistem hidraulic peste extensia de 1000 mm, pentru a nu suprasoolicita vehiculul. In reglarea pentru camion, rampa se utilizeaza ca o rampa normal si are sarcina nominal de 60 kN.

Rampa-de-incarcare-rabatabila-HTLV-2