Usi culisante frigorifice

   Usi culisante frigorifice au ca destinatia speciala inchiderea spatiile frigorifice in industria alimentara si sunt recomandate pentru inchiderea depozitelor frigorifice de dimensiuni mari.
   Usile culisante frigorifice reprezinta o parte esentiala a camerelor de frig si inghet, a capacitătilor de productie si de prelucrare a alimentelor. Ele pot fi folosite, de asemenea, în depozite frigorifice de dimensiuni mai mici, precum cele existente in restaurantele hotelurilor si in cadrul companiilor ce oferă servicii de catering. Pot fi utilizate si în domeniul distributiei de alimente si in alte industrii similare.
   Pragurile se folosesc in special pentru aplicatii la  temperaturi negative (congelare), in această situatie pragurile usilor având inclus un cablu incalzit, menit sa previna condensarea si inghetul apei. Tocul usii se produce din aceleasi materiale ca si foaia mobila, cu aceleasi acoperiri de suprafata. Uzual se folosesc tocuri duble pentru instalarea in panourile izolatoare. In cazul montarii in zid de caramida se foloseste un toc simplu (pe o singura parte). Pentru congelare, tocul va avea perimetral prevazut un cablu electric pentru a preveni condensarea si inghetul.
   Pentru usurinta in accesarea usii culisante, aceasta poate fi dotata si cu automatizari. Comutatorul de deschidere este plasat langa usa sau la o distanta rezonabila in fata acesteia, suspendat, astfel ancat operatorul sa poata deschide usa fara sa reduca viteza sau sa coboare, iar după ce trece pragul usa se va inchide automat in urma sa. Utilizand un sistem electric, usa se deschide (revine) cand intalneste un obstacol, iar viteza de deplasare a usii se modifica dupa dorinta, astfel incat sa incetineasca atunci cand se apropie de sfarsitul traseului sau. De asemenea, in cazul unei pene de curent, toate usile electrice pot fi operate si manual.
Catalog Usi Culisante Frigorifice